A Salvator Mundival reklámozza 10 dolláros képkeretét az Ikea
2017. november 23. írta: Járfás Eszter

A Salvator Mundival reklámozza 10 dolláros képkeretét az Ikea

Mióta a Leonardo da Vincinek tulajdonított Salvator Mundi a maga 400 millió dolláros leütési árával (ez jutalékokkal együtt 450 millió dollárt jelent) megdöntött minden eddigi aukciós rekordot (erről itt írtunk), az internet tele van jobbnál jobb mémekkel, humorosabb reakciókkal. A népszerű lakberendezési áruház azonban eggyel emelte a tétet: 9,99 dolláros, aranyszínű képkeretét reklámozza a rekorder képpel a következő szöveggel: „Amikor elköltesz 450 millió dollárt egy festményre, de nem tetszik a keret.”

ikea-leonardo.jpg

A reklám

Az Ikea újságjában egyenesen odáig ment, hogy a festmény alkotójának személyazonosságát is megkérdőjelezi („talán Leonardo da Vinci, talán nem” festményként említi a képet), valamint az árát az egyik népszerű termékükkel érzékelteti: „kicsivel több, mint 15 millió Billy könyvespolc”, írják a Salvator Mundiról.

Morten Kjaer kreatívigazgató szerint az Ikea hitvallása, hogy „mindenkinek meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy kidekorálhassa az otthonát, anélkül, hogy elköltené rá az összes megtakarított pénzét. Ezért aztán sokféle keretet ajánlunk, amelyek jól működnek fotókkal, nyomatokkal és festményekkel, még az 1490-ből valókkal is”

 

Forrás: The Art Newspaper

Szerző: műtárgy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr1013360191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása