A tárgyak kettős élete
2016. november 25. írta: Sengaga

A tárgyak kettős élete

A lakberendezés fogalmához első asszociációink a nagyobb bútorok, a belső tér konstruálása, esetleg különböző stílusok és színek jutnak eszünkbe, valamint a drapériák és műalkotások mint kiegészítő elemek. Habár a lakás esetében is a „nagyobb” az uralkodó térben és stílusban egyaránt, a tökéletes harmónia megteremtéséhez mindig viszonyban áll a „kisebbel”, amely hol ráerősít annak egy-egy vonásra, hol játékos ellentétet alakítanak ki egymással. Az otthon légkörének megteremtése végül ebből a viszonyból jön létre, ahol minden a saját helyére került. Az itt következő bejegyzésben az „apróé” a főszerep. Olyan tárgyakat helyezünk az enteriőrbe, amelyek funkciója alapvetően nem a lakberendezés részét képezik. Megmutatjuk, a design miképp visz színt a szürke hétköznapokba. Egy 180⁰ fordulatot téve most bebizonyosodik, hogy még a kedvenc táskánk is lehet lakásunk szerves része.

1116-meg-ryan-soho-loft-6.jpg

Forrás: Architectural Digest

A konyha és ebédlő több lehetőséget is kínál, de leginkább a vitrin, mivel üveg az ajtaja. Ha már belátni az üvegen, használjuk ki ezt a lehetőséget! Válasszunk olyan tálalókészletet, amely nem csak a megterített asztalon mutat jól, hanem más szolgálatot is teljesít. Még nagyobb hasznát vesszük a polcnak. Válogassuk össze az étkészletet a konyha stílusának megfelelően, és komponáljuk meg az egyes elemek elrendezését. Bátran játszunk a formákkal és színekkel! Az így kialakított rendszer nem csak praktikus áttekinthetősége miatt, hanem letisztultságával eleganciát kölcsönöz a konyhának. Marcel Wanders Dressed kollekciója jó kiindulási pont lehet egy elegáns konyha berendezéséhez. 

dressed01.jpg

Dressed tányérkészlet. Palmetta Designés Textilművészeti Galéria; Ár: 99 000 Ft.

A dohányzóasztal dekorálásának külön fejezetet szentel a lakberendezés. Az ebédlőasztal ugyanolyan jó kihívást jelent, bizonyos szempontból még jobbat. Ha szeretünk tea-délutánt tartani barátnőinknek, vagy a reggeli kávé elfogyasztása egy valóságos rituálé, ízlésesen helyezzük el az asztalon az ehhez szükséges eszközöket. Ez nem csak egy praktikus tipp, csészénk és tejeskancsónk az ebédlőnk részévé válik, és nem lesz olyan vedégünk, aki ne jegyezné meg az apró részletekben rejlő kompozíciót. Michael Graves egy jó kávé elfogyazstásához minden eszközt megtervezett, nekünk már csak a belevalóról kell gondoskodnunk.

konyhaaaa_1.jpg

Tejkiöntő és Cukortartó. Palmetta Designés Textilművészeti Galéria.

Legközelebb amikor táskát választunk, ne csak a mélységét és a pakolási kapacitását vegyük figyelembe. Jusson eszünkbe szobánk. Habár gardróbra emlékeztető szobát alakíthatunk ki táskáinkkal, ez az ötlet ne ijesszen meg bennünket. A benyomás nem valami kaotikus zűrzavar, sokkal inkább azt suggalja, a szoba lakója szereti a rendet, fontos számára az elegancia, és a szokatlan helyzetekben is stílusos. Ez a Scoop fantázianevű pénztárca kortárs design hangulatot kölcsönöz a szobának és viselőjének egyaránt.

tarca.jpg

Scoop pénztárca. Palmetta Designés Textilművészeti Galéria; Ár: 29 900 Ft.

Plusz egy ötlet a konyhába. Amennyiben szeretjük az egyszerű megoldásokat, tartsuk észben, hogy kevés ám kifejező tárgyakkal a konyhapultot is egyedivé varázsolhatjuk. Egy különleges tál elsősorban díszit, másodsorban kéznél van. Így például a frissen megmosott gyümölcsöt tálalásra készen vihetjük vendégeink elé. Ami pedig a legfontosabb itt: hozzászokunk, hogy tárgyaink kettős funkciót töltenek be - díszitenek és praktikus eszközként állnak rendelkezésünkre.

talal.jpg

Liconi tál. Palmetta Designés Textilművészeti Galéria; Ár: 46 900 Ft.

Szerző: sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr4411994250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása