Kedvenceink az Art Market Budapestről
2016. október 17. írta: Sengaga

Kedvenceink az Art Market Budapestről

Az október 13-16 közötti négy nap minden art-lover számára egy kicsit az Art Market Budapestről szólt Budapesten. Sokan a műtárgyakhoz kapcsolódó tevékenységükből adódóan, még többen a képző- és fotóművészet iránti szeretetből érkeztek a Millenárisra. Természetesen mi is kint voltunk, és választottunk is pár kedvencet, amely művekkel bármikor ékesítenénk környezetünket.

Kezdjük a sort Szilvi egyik választásával, Jovanovics Tamás Kairo című művével, amelyet a Várfok Galéria hozott a nagyközönség elé. Egy fiatalos lakás szürke-árnyalattal bebútorozott nappaliját biztosan feldobná. A mű színvilágánál fogva is könnyen behelyezhető egy enteriőrbe, azonban tanácsos modern-stílusú bútorok közé helyezni.

Jovanovics Tamás: Kairo, 2011

Andi kedvét banános képekkel lehet még mosolygósabbá tenni. Meg is jegyezte magának a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiállított munkái közül ezt a fényképet. Már korábban írtunk a keretezés kínálta lehetőségről itt, ez a kép viszont fehér keret nélkül is, gombostűkkel a falra szúrva hatásos. A XX. században született XXI. századi fiatalságnak figyelmébe ajánljuk!

img_20161016_161102.jpg

Lantos Ferenc Zöld kék műve az acb Galéria által került az Art Market-re. Ági szemezte ki magának. A mű egy klasszikus stílusban berendezett dolgozószobába vagy egy nappaliba is remek választás lenne, hiszen jól harmonizál sötétbarna fabútorokkal, illetve fekete színnel is. Csillogó felülete miatt lakkozott bútorokkal berendezett enteriőrbe helyezzük.

e91e66434391f9dbb972b28c1d5a6a76.png

Lantos Ferenc: Zöld kék, 1968

Martin C. Herbst Rejtett kincs 33 munkája szintén Andi kedvence. A manírozott arc csak bizonyos szögből látható, első ránézésre egy gyűrt alumínium lufinak látjuk a művet. A Várfok Galéria eme különleges munkját posztmodern enteriőrbe ajánljuk. Feltétlenül szemmagasságba helyezzük el, és oly módon, hogy több szögből is megtekinthető legyen. Előszobába tükör közelébe tökéletes választás.

img_20161016_165116.jpg

Martin C. Herbst: Rejtett kincs 33, 2015

Az Autistic Art Alapítvány által elhozott tárgyak mindannyiunk kedvencei voltak. Az autizmussal élő művészek munkái inspirálta formatervezői alkotások a legmeglepőbb megoldásokat kínálták a vásárlóknak. Mi Varga Máté és Szalkai Dániel DEKUNST éjjeli szekrényét/ülőkéjét, és Vreczenár Viktor, Kertész Attila valamint Simonfalvi Bence Belleposition asztalát vittük haza szívünkben. A gyerekszobától a nappaliig számtalan módon tudjuk őket hasznosítani, e mellett még inspirálnak is.

37a93d49eba057ed6073a5a8c0e1a537.png 9eabaa48af6fcb56d54a0476c18def7e.png
Varga Máté - Szalkai Dániel: DEKUNST Vreczenár Viktor, Kertész Attila - Simonfalvi Bence: Belleposition

 

Reméljük, Ti is megtaláltátok a hozzátok szóló alkotásokat. A következő Art Market-en találkozunk!

Szerző: sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr3311815107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása