Kortárs művészet karácsonyra!
2017. december 13. írta: kristofkristofkristof

Kortárs művészet karácsonyra!

Karácsonykor sokan szeretnénk valami emlékezetessel kedveskedni családunknak, barátainknak, erre ideális választás lehet egy kortárs műalkotás is, amelyek közül most hat izgalmas darabot mutat be a műtárgy.com. A karácsony előtti időszak mindig csúcsszezonnak számít a hazai aukciós piacon, de egyelőre kevés árverést rendeznek kizárólag kortárs művészeti alkotásokból. Idén télen azonban kimondottan erős kortárs művészeti anyag várja a licitálókat, amelyben a pályakezdő alkotóktól a befutott kortárs művészek képeiig sok különböző mű közül lehet vásárolni. 

Az alábbiakban hat izgalmas kortárs művészeti alkotást mutatunk be, amelyekre licitálni lehet a karácsony előtti hazai aukciókon. 

Karácsonyi ajánlónk "legkarácsonyibb" hangulatú képe ez a Bada Dada alkotás. A művész Újvidéken született, az 1990-es évektől élt Magyarországon, ahol nem csak képzőművészként, hanem Tudósok együttes tagjaként is híressé vált. 

Kortárs művészet karácsonyra!



Kelemen Károly festészetének egyik legkedveltebb motívuma volt az 1980-1990-es években a Teddy mackó, és ezen a transzavantgárd hangulatát idéző képen is ezt a plüssmedvét láthatjuk a maszkos figurák közt. 

Kortárs művészet karácsonyra!



Ajánlónk legmagasabb kikiáltási árról induló darabja feLugossy László képe, aki Bada Dadához hasonlóan a színpadon is híres lett, többek közt az A. E. Bizottság zenekar énekeseként és szövegírójaként. 

Kortárs művészet karácsonyra!



Az alábbi kép több mint különleges, mert alkotója, Barabás Lujza 2008-ban született, azaz idén még csak 9 éves. A művésznek, aki 3 évesen kezdett el festeni, ez a képe akár Georgia O'Keeffe műveire is emlékeztetheti a nézőt. 

Kortárs művészet karácsonyra!



Ujházi Péter képeit, akvarelljeit nagyfokú játékosság jellemzi, de ez az ő esetében ezt a játékos, gyerekes és ironikus attitűdöt több évtizedes művészeti pályafutása alapozza meg. 

Kortárs művészet karácsonyra!



Ajánlónk legletisztultabb alkotása a hazai geometrikus művészet doyenje, Fajó János a húsz évvel ezelőtti festménye. 

Kortárs művészet karácsonyra!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr5713496743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása