Moholy-Nagy László két grafikája is szerepelt a Sotheby's londoni árverésén!
2016. február 08. írta: műtárgy

Moholy-Nagy László két grafikája is szerepelt a Sotheby's londoni árverésén!

Február 4-én Moholy-Nagy László, a magyar konstruktivista festő és fotógráfus két alkotása olyan előkelő nevek között szerepelt a londoni Sotheby's aukciósház árverésén, mint pl. Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall vagy Egon Schiele - írja a Műtárgy.com.


Az impresszionista és modern alkotásokat felvonultató aukción Moholy-Nagy László 1923-mas akvarellje: cím nélkül, a becsértéket meghaladva, 72 500 angol fonttért, azaz csaknem 30 millió forintért kelt el a Sotheby's aukciósháznál.

Moholy 1922-es kollázsáért pedig 87 500 angol fontot, azaz 35,5 millió forintot fizetett ki új tulajdonosa ugyanezen az árverésen. Mindkét grafika László Károly gyűjteményéből származott.

Moholy-Nagy László alkotásai nem ritkák a nemzetközi aukciós piacon. Legutóbb, 2015. november 4-én, Moholy 1923-mas datálású, Z IV című olajfestményét 1,03 millió amerikai dollárért értékesítették New Yorkban, a Sotheby's aukcióján.

Rekordáron keltek el a magyar művész grafikái londonban

 

Moholy-Nagy László: 3 elem című kollázsa 138-ik tételként szerepelt a Sotheby's február 4-i árverésén. forrás: Sothebys.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr748370154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása