A New York-i Modern Művészeti Múzeum és a katasztrófazenét játszó Bizottság története
2016. január 30. írta: bebet

A New York-i Modern Művészeti Múzeum és a katasztrófazenét játszó Bizottság története

A MoMA-nak van saját gyűjteménye a '80-as évek album borítóiból. Számunkra már ez is hihetetlennek tűnik. Az meg pláne, hogy a múzeum szakkurátora anno járt Budapesten és hallotta a -saját meghatározása szerint katasztrófazenét játszó- Bizottságot élőben. Ezek szerint maradandó élményt nyújtottak, hiszen Juliet Kinchin az építészet és designgyűjtemény gyarapítása céljából kereste fel a New York-i konzulátuson működő Magyar Művészeti Központot és kérte el a képeken látható borítókat, sőt, 4 plakátot meg is vásároltak, amelyek mind Wahorn András munkái.

 

bizottsag1.jpg

bizottsag2.jpg

bizottsag3.jpg

 

Azt sajnos nem tudjuk, hogy végül a Bizottság borítói szerepeltek-e a kiállításon, de a múzeum blgján megtaláltuk Bárdos Deaák Ági kommentjét amiből kiderül, Kistamás László Kontroll Csoportnak készített borítója biztos, hogy ki volt állítva.

 

http://www.moma.org/explore/inside_out/2015/01/08/sound-and-vision-a-making-music-modern-virtual-tour-and-playlist

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr98333448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása