Filmplakátok az Óbudai Platán Könyvtárban
2015. december 31. írta: bebet

Filmplakátok az Óbudai Platán Könyvtárban

Izgalmasan indul az év a filmkedvelőknek, Badits Marcell plakát gyűjteményének egy részét nézhetjük meg 2016 január 22- február 22 között az Óbudai Platán Könyvtárban. 
A koncepció lényege, hogy kizárólag magyar grafikusok munkáit mutassák be a plakátokon keresztül , az 1950-es évek végétől a rendszerváltásig. Ilyen művészek pl.: Árendás József, Bányai István, Darvas Árpád, Kemény György és hogy egy hölgyet is említsek, Wigner Judit .
Októberben tartotta a BÁV az 1. Plakát aukcióját, ahol pl Xantus János Eszkimó asszony fázik című filmjéhez készült Méhes Lóránt plakát ugyanúgy 34 000 Forintért kelt el, mint a Vízipók csodapók mese plakátja. A sikerre való tekintettel, tavasszal jön a 2. árverés, ahol a mostani kiállítás anyagából is megvásárolható lesz egy-két darab.
vizipok.jpg



 

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr748212942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása