Meglepően alacsony áron kelt el Einstein levele
2018. március 07. írta: andrea.szabo

Meglepően alacsony áron kelt el Einstein levele

A jeruzsálemi Winner's Auctions árverezte el Albert Einstein kézírásos levelét, amelyet a tudós 1921-ben vetett a papírra, amikor néhány napra meglátogatta Maja nevű nővérét Firenzében, egy évvel a Nobel-díj átvétele előtt.

albert-einstein.jpg
    A sorok Elisabetta Piccininak, egy 22 éves kémiaszakos diáklánynak szóltak, aki az akkor 42 éves kutató szállása fölötti emeleten lakott, és visszautasította az akkor már ismert tudós közeledését.
    "Barátságos ajándékként a tudományos kutatónak, akinek lába előtt hevertem két teljes napig" - áll németül a kézírásos szövegben, amelyet távozásakor hagyott hátra Piccininak.
   Az öt soros levél  6100 dollárért (mintegy 1,5 millió forintért) kel el. Ez az ár meglehetősen csekélynek számít, tavaly októberben 1,3 millió dollárért kelt el Einstein egy másik, a boldogságról szóló cetlije.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr5613721402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása