Ékszerekkel éjszakázni
2016. október 31. írta: andrea.szabo

Ékszerekkel éjszakázni

November első hétvégéjére igazán különleges programot ajánlunk, hiszen most a városban három nap erejéig a design boltokon (pl.: Magma, Palmetta) és galériákon (pl.: Biksady Galéria, Pintér Galéria) kívül akár kávézókban vagy fagylaltozókban (pl.: Puder Bárszínház, Cafe Gottier) is felbukkanhatnak kortárs magyar ékszerek. Járjunk nyitott szemmel, mert megéri, ha pedig tudatosan terveznétek a hétvégi programot, olvassátok el a műtárgy.com ajánlóját.


A sikeres első év után 2016-ban már egy egész hétvégére a kortárs ékszerművészet fővárosává válik Budapest, hiszen ezúttal a fesztivál november 4-től 6-ig kínál programokat az érdeklődő közönségnek. Ékszerek Éjszakája Budapest idén új központi helyszínen, a KÉK-ben (Kortárs Építészeti Központ, Bartók Béla út 10-12.) mutatja be a szervező csapat (Dés-Kertész Dóra, Huber Kinga, Kecskés Orsolya, Kerékgyártó Szilvia, Stomfai Krisztina és Vékony Fanni) közös, SIX PACK című kiállítását valamint a „Közelebb” című ékszerpályázatra beérkezett diák pályamunkák legjobbjait.  2016. november 4-én 17:00-kor a KÉK-ben megrendezett ünnepélyes díjátadóval indul a 2016-os kiállítássorozat. A központi kiállítást és ezzel a fesztivált, az Ékszerek Éjszakája Budapest 2016 fővédnöke, Grecsó Krisztián nyitja meg.

zsfbelicay.jpgBeliczay Zsófia  Forrás: facebook.com/ekszerekejszakaja

Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezőinek célja, hogy a kortárs ékszert, mint műfajt egy szélesebb publikum is megismerje, megszülessen Magyarországon is egy fogékony, hozzáértő és tájékozott közönség, akik értik, magáévá teszik, képesek viselni is ezeket a (mű)tárgyakat és ezzel az ékszerművészet a magyar kulturális és művészeti életben is elfoglalhassa méltó helyét.


est.jpgEszter Estilla Kalmár Forrás: facebook.com/ekszerekejszakaja


A központi kiállításhoz kapcsolódóan, idén is város szerte több mint harminc helyszínen tekinthető meg a mintegy 50 kortárs ékszertervező kiállítása.  A tervezők kiállításaikat különböző programokkal, workshopokkal, szakmai bemutatókkal, performanszokkal, kerekasztal beszélgetésekkel színesítik idén is.


Még több információ és részletes programok:

www.ekszerekejszakaja.com

www.facebook.com/ekszerekejszakaja

www.fise.hu

www.kek.org.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr4611917727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása