Merülj el a festmények lebilincselő világában!
2017. szeptember 04. írta: Járfás Eszter

Merülj el a festmények lebilincselő világában!

Szenvedélyed a művészet? Érdekelnek a festmények és megismerkednél a műtárgypiac izgalmas világával? Mindig is érdekelt, hogyan lehet megállapítani, hogy mi eredeti és mi a hamisítvány? Elméleti tudásodat gazdagítanád, esetleg gyakorlati ismeretekkel egészítenéd ki? Van számodra egy jó hírünk! A KOGART szeptember végén induló festménybecsüs képzését bárki elvégezheti, aki kikapcsolódásként vagy hivatásszerűen foglalkozik a festményekkel. A tanfolyam művészettörténész hallgatók számára is nélkülözhetetlen, az egyetemi képzés során kisebb hangsúlyt kapó gyakorlati ismereteket nyújt.

img_20170612_105204.jpg

A képzésben részt vevők megismerkednek a művészettörténet stíluskorszakaival, nagyobb alkotóival, valamint a műtárgyvédelemmel.  Betekintést kapnak a műkereskedelem érdekfeszítő világába és olyan jogi ismereteket sajátítanak el, amelyek nélkülözhetetlenek egy galéria, illetve egy árverőház működtetéséhez.

A tanfolyam elméleti ismeretanyagát a gyakorlati foglalkozások alatt a mindennapi életben használható praktikus tudással egészítik ki, amelyek a szakemberek számára egyértelmű segítséget nyújtanak a munkájuk során, a műélvezőknek pedig még izgalmasabbá teszik a műtárgyak csodálatát. A gyakorlati órákon a részt vevők megtanulják, hogyan lehet beazonosítani egy festmény vagy grafika műfaját, stílusát, alkotóját és természetesen az eredetiségét. Módszereket tanulnak, amelyek segítségével képesek lesznek beazonosítani a művek anyagát és technikáját. Megismerkednek a festményhamisítás típusaival és az azok felismeréséhez alkalmazott módszerekkel. Közelről figyelhetik meg a legfontosabb festészeti és grafikai technikákat, restaurálási eljárásokat. Bepillanthatnak a galériák összetett működésébe (bizományi, aukciós és zálogbecsüsi tevékenység), valamint megtanulják, hogyan kell szakszerűen megnevezni és leírni az eladásra felkínált tárgyak ismérveit, állapotát, elvégezni azok értékbecslését.

A képzésről bővebb információ itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr7712800514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása