4 tuti tipp hogyan helyezzünk el modern lakásunkban festményeket
2016. október 02. írta: műtárgy

4 tuti tipp hogyan helyezzünk el modern lakásunkban festményeket

Megtetszett egy antikvitás, de attól tartott, ódon lesz tőle a lakása, így inkább nem vette meg? Vagy lenne egy olyan festmény, amelyet örömmel kitenne otthonába, hogy bármikor gyönyörködhessen benne, ehelyett inkább elrejti, nehogy elrontsa vele a lakásban uralkodó összhangot?

Ha ehhez hasonló aggályai vannak, máris vágjon bele az átalakításba, ugyanis egyre nagyobb teret hódít a modern megfelelő ötvözése az antikkal. Cikkünkben néhány ötletet adunk Önnek, ha tanácstalan lenne, hová helyezze ki antik stílusban keretezett festményét, vagy éppen otthonának hangulatát frissítené fel, de még nem tudja, mi módon tehetné meg.

Amennyiben a nappaliját a fehér-beige visszafogott kombinációja uralja, tegyen a falra olyan festményt, amelyen a fekete szín az uralkodó. A mellékelt fénykép szerint a világos környezetbe behelyezett fekete színnel uralt festmény hangsúlyos, ugyanakkor tökéletesen belesimul a környezetébe.

 

Fotó: Oberto Gili, forrás: Architectural Digest

 

Az Ön otthonát ebben a stílusban díszítheti akár Mattis Teutsch János műve:

 

mtvj.jpg

Mattis Teutsch János: Kompozíció - No 4. 2. kép: Táj tóval (1919). Linómetszet, papír 15x11,5 cm. Kikiáltási ár: 300 000 Ft, Virág Judit Galéria

A letisztult, világos szobát érdemes feldobni egy sötétebb tónusú festménnyel, ám ilyenkor érdemes arra figyelni, hogy a bútorzat színe, vonalvezetése visszaköszönjön a festményben.

Ehhez nyújt segítséget ez az edinburgh-i lakás ebédlője:

 

 Forrás: Architectural Digest

Czóbel Béla festményével hasonló hatást érhetünk el:

Czóbel Béla: Fekvő nő (1937). Olaj, vászon 65,5x81 cm. Virág Judit Galéria

A legújabb trendek arra buzdítják, legyen merész! Helyezzen műalkotást szokatlan helyre, például a tűzhely fölé.

Forrás: Architectural Digest

Ezzel a Hegyi György grafikával fekete keretben hasonló hatást érhet el.

 

Hegyi György: Vitorlások (1968). Papír, filctoll, jjl, 22 x 18,5 cm. Kikiáltási ár 7000 Ft, Műgyűjtők Háza Galéria és Aukciósház

 

Ha pedig nagyon merész, akkor válasszon valami színeset! Gábor Móric festményével összhangban érdemes lenne narancssárga kiegészítőket helyezni a konyhába.

Gábor Móric: Szegfűk vázában (1932). Olaj, farost 32,5x27 cm. Kikiáltási ár: 320 000 Ft, Virág Judit Galéria

 

sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr10011761095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása