A 10 milliárd forintot érő tálka
2017. október 06. írta: Járfás Eszter

A 10 milliárd forintot érő tálka

 Rekordot döntött a Sotheby’s árverésén egy fényes kék mázas, 13 cm. átmérőjű tálka. A Szung-dinasztia korából származó, közel 1000 éves kerámia rendkívül ritka darab, valószínűleg ecsetek mosására használták. A tál az ún. ru-kerámiák csoportjába tartozik, amelyekről úgy tartják, hogy összesen 87 darab létezik belőlük, és mindössze hatot értékesítettek nyilvánosan 1960 óta.

A Sotheby's munkatársa kezében a tállal

A Sotheby’s munkatársait is meglepte a licit végeredménye, előzetesen ugyanis 10 millió fontra becsülték az edény értékét. 20 percen át tartó izgalmas licitálás után végül egy névtelen telefonos licitálóé lett a tálka.

A 13 cm. átmérőjű tál

A kínai kerámiák eddigi csúcstartója egy 15. századi porcelán kehely volt csirke-díszítéssel, amelyért 2014-ben 27,1 millió fontot fizettek.

 

Forrás: The Sun

Szerző: Műtárgy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr5712933221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása