Iskolások állítanak ki a világ egyik leghíresebb múzeumában
2017. június 26. írta: Járfás Eszter

Iskolások állítanak ki a világ egyik leghíresebb múzeumában

Június 15-én este népes gyermekcsoport özönlötte el a New York-i Metropolitan Múzeum épületét. Az óvoda előtt állóktól kezdve egészen a 12. osztályosokig jelentek meg a fiatalok, akik nem múzeumpedagógiai rendezvényen vettek részt, hanem a saját, csoportos kiállításuk megnyitóján üdvözölték a kíváncsi látogatókat.

A P.S. Art néven futó kiállítássorozat immár 10 éve biztosít megjelenési lehetőséget a különböző művészetoktatási programokon résztvevő tanulóknak New York-ból és a vonzáskörzetéből. A rendezvény célja, hogy bemutassa mindazt az innovációt és tehetséget, ami az oktatási intézményekben felgyülemlik.

A kiállítók életkora és képességei is széles skálán mozognak, sajátos nevelési igényű gyerekek alkotásai is szerepelnek a kiállításon.

A tárlaton festmények, szobrok, fotográfiák, kollázsok és rajzok is helyet kaptak, ugyanolyan igényesen kiállítva, mint a MET többi műtárgya, jelezve a rendezvény komolyságát.

Az alábbiakban az október 29-éig látható kiállítás anyagából szemezgettünk, idézve a diákok alkotással kapcsolatos gondolatait.

 

 

Elijah Claudio: Rock City (2. osztály)

„A színekkel, formákkal, felületekkel és részletekkel foglalkoztam. Nagyon büszke vagyok magamra, mert a legjobbat próbáltam kihozni magamból.”

 

rock.jpeg

 

Kiana Hong: All Wired Up (12. osztály)

„Művészként megvan a lehetőségem, hogy új dolgokat próbáljak ki és új embereket ismerjek meg, hogy részese lehessek egy támogató közösségnek. Számos barátra tettem szert a közös művészeti érdeklődés által.”

 

59429ad5210000290033c5cb.jpeg

 

Delia Cadman: Self As Alexander (12. osztály)

„Minden amiben hiszek, minden, amit tanulok, minden, ami én magam vagyok ki akarja fejezni magát vizuálisan. Ez egy életmód.”

William Jung, Delia tanárának gondolatai: „Delia Nagy Sándorként ábrázolta magát...kutatásai során rájött, hogy Nagy Sándor két szeme különböző színű volt. A mód, ahogyan kifejezte ezt a furcsaságot egyszerre tömör és hatásos.”

 

59429ad5210000290033c5ca.jpeg

 

Aysha Fatima: Lady Liberty (1. osztály)

„A művészet a kedvenc elfoglaltságom. Festeni szórakoztató és a rózsaszín a kedvenc színem. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy ezt egyedül készítettem.”

 

59429ad515000021004e6813.jpeg

 

Tamia Reyes: Majic (12. osztály)

„Az, hogy művész lettem segített, hogy nyitott fiatallá váljak, hogy hatékonyabban megértsek és kommunikáljak dolgokat.”

59429ad515000021004e6812.jpeg

 

Forrás: The Metropolitan Museum Museum of Art

Huffintgon Post

 

Szerző: Járfás Eszter, műtárgy.com

 

Save

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr512616897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása