Urban Decay kollekció Basquiat palettájáról
2017. április 26. írta: Sengaga

Urban Decay kollekció Basquiat palettájáról

Jean-Michel Basquiat az egyik legkeresetebb művész a műtárgypiacon, akinek egy-egy művét megszerezni sok erőfeszítésbe és még több pénzbe kerül. Az 1988-ban elhunyt művész alkotásaiból azonban most egészen különleges formában részesülhetünk: az Urban Decay kozmetikai cég ugyanis picara dobott egy 12 darabos készletet Basquiat műveinek felhasználásával. A szigorúan limitált szériában gyártott termékek között neszeszer, szemhélypúder és rúzs egyaránt megtalálható. A kollekció érdekessége, hogy az egyes termékek fantázia-nevei is Basquiat esztétikai világára reflektálnak, nem csak a külső borítás idézi a festő egy-egy képét.

 ruby-rose-sublime-egerie-de-la-gamme-urban-decay-x-jean-michel-basquiat_exact1900x908_l.jpg

Kép: www.grazia.fr

Ruby Rose, a Basquiat-kollekció arca, aki maga is két tetoválással tiszteleg a művész előtt.

3605971500596_basquiat_vault_alt1.jpg master_basquiatlipstick_alt1.jpg

 Kép: www.urbandecay.com

Basquiat korábban a Reebok-kal, Alice + Olivia-val és a Supreme-mel is dolgozott együtt, az Urban Decay kollekcióban az Artestar kreatív ügynökség képviselte az elhunyt művész jogait.

 

Szerző: sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr7612454673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása