Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?
2017. március 21. írta: Sengaga

Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?

Sokan nem műgyűjtés, sokkal inkább dekoratív céllal vásárolnak műalkotást. Ennek több oka is lehet, például szeretnék saját környezetüket szebbé és egyedivé tenni, vagy egyszerűen szeretnének gyönyörködni abban a műalkotásban, amely megérintette őket, ahelyett hogy egy távoli raktárba száműznék azt egyéb megfontolásból. Megtalálni egy műalkotás ideális helyét az enteriőrben nem könnyű, hiszen figyelembe kell vennünk a már uralkodó sítlust és a tér sajátos adottságait. Tara Bernard szerint üres falakat még a leggyönyörűbb bútorokkal sem ellensúlyozhatjuk, azok minden esetben a befejezetlenség érzését keltik. De hogyan fogjunk neki a változtatásnak? És milyen elveket követ egy sikeres lakberendező, amikor kifejezetten műtárgyat kell elhelyeznie? Ebben a bejegyzésben ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és egy csokorba szedtük azokat a vezérleveket, amelyek mentén Önnek is érdemes elindulnia. A siker garantált, csak válassza ki az adott alkotást és tegyen egy alapos szemlét otthonában!

 

1. Bízzon saját ízlésében!

Akkor vagyunk boldogok, ha olyan dolgok vesznek körül bennünket, amelyekben visszaköszön önmagunk. Így van ez otthonunkkal is: ahelyett, hogy a legújabb trendek után szaladnánk, higgyünk megérzéseinkben, mert csak azon nem fog az idő vasfoga, amibe első pillantásra beleszerettünk. 

upper-east-side_1.jpg

Photo: Michael Moran

 

2. Kombináljon!

A műtárgynak nem kell „illenie“ az enteriőr stílusába, legyen sokkal inkább eklektikus. A hagyományos elrendezésbe is tökéletesen behelyezhető egy modern festmény, ahogyan a modern enteriőr is befogadja az antik darabokat. A recepet a harmónia megteremtésében rejlik! upper-east-side_3.jpg

Photo: Björn Wallander
 

 

3. Fontolja meg!

A galériák fehér fala nem megfelelő referencia otthonunk tekintetében, hiszen steril környezetnek tekinthető egy berendezett enteriőrhöz képest. Ha otthonának falát galériaként szeretné használni, gondosan válogassa össze a kifüggeszteni kívánt tárgyakat, legyen szó több képről egy falon vagy egy nagyméretű alkotásról. Amikor pedig először lát egy festményt galériában, amit örömmel hazavinne, gondolja át, otthonának falán ugyanolyan hatást érne el vele, mint a fehér környezetben?
sokkepafalon.jpg

Photo: Architectural Digest

 

4. Kutakodjon!

Megtetszett egy alkotás? Nézzen utána a művész többi alkotásának is! Nagy eséllyel talál még olyat, ami megragadja figyelmét, nem utolsó sorban pedig megkönnyíti a saját dolgát otthonának berendezése során. És arról sem feledkezzünk meg, hogy mekkora élmény felfedezni egy-egy művész alkotói tevékenységét!

minnesota-lake-home-0217-6_1.jpg

Photo: Architectural Digest

Szerző: sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr9712357023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása