Svéd design, de nem ikea - 12. madeinhungary + 5. MeeD
2017. március 14. írta: Sengaga

Svéd design, de nem ikea - 12. madeinhungary + 5. MeeD

A határtalan design koncepcióját megvalósító 12. madeinhungary + 5. MeeD válogatás március 31-én nyit az Új Budapest Galériában. A kiállításon 11 ország mintegy 100 tervezője mutatkozik be, így a korábban csak térségünkben található országok mellett: Csehország, Lengyelország, és Szlovákia, idén először az északi országok: Dánia, Észtország, Finnország, Lettország, Litvánia, Norvégia és Svédország is bemutatja bútorait, lakástextileit és a legkülönfélébb designtárgyait. Természetesen hazánk képviselői is részt vesznek a kiállításon. 2017-ben Magyarországot a Texhibition - az öt hazai gyártó és közel húsz textiltervező együttműködésében megvalósult projekt,  a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nyugat Magyarországi Egyetem hallgatóinak munkái képviselik.

Kristine Five Melvær

A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfaji szempontból több kategóriát is érintő egyedi alkotások kerülnek bemutatásra, hiszen a kiállítás kurátorai kifejezetten arra törekedtek, hogy a design sokszínűségét és progresszivitását demonstrálják a válogatás által. A kiállítók szakmai teljesítményének elismeréseként a szervezők dizájndíjat alapítottak Határtalan Design Díj néven. A díjazás fő szempontjait az adott tárgy eredetisége, innovatív megoldásai és magas dizájntartalma jelöli ki. A díjak átadására a megnyitón kerül sor, amit Beata Jaczewska, a Visegrad Fund Igazgatója nyit meg március 31-én 18:00 órai kezdettel.

cz_jaroslav_jur_ica_02.jpg

Jaroslav Juřica

A madeinhungary 2004-ben, a Meeting of European and Central European Designers (MeeD) 2012-ben indult útjára, mai formájában Magyarországon egyedülálló, független szakmai összefogás eredménye. 2004–2012 között a Lakástrend kiállítások önálló tárlataként valósult meg a Műcsarnokban, a Gödör Klubban és a Millenárison, 2013-ban és 2014-ben a Design Hét Budapest programsorozat részeként rendezték meg.

Kateřina Brůhová

Nyitva: 2017.03.31 – 05.07. között, hétfő kivételével minden nap 10.00 – 18.00

Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)

Megnyitó és a Határtalan Design Díjak átadója 2017. március 31. 18.00

Szakmai nap: 2017. április 1. 11.00 – 14.00 között

Góbi Gábor

Együttműködő partnerek: Cseh Centrum, Dán Királyság Nagykövetsége, Magyarországi Észt Intézet, Lengyel Intézet, Lett Köztársaság Nagykövetsége, Litván Köztársaság Nagykövetsége, Norvég Királyság Nagykövetsége, Szlovák Köztársaság Kulturális Intézete, Akademie Schloss Solitude (Stuttgart), Lodz Design Festival, DESIGNBY.slovakia. Aste Meritum Kft, Csárda-Tex Kft, Fiko-Tex Kft, Lénárd Zászlókészítő Kft, Rovitex Hungária Kft.

A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja

Szerző: sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr1812336757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása