Ha most Madridban jár, ismerős képekre bukkanhat
2017. március 08. írta: Sengaga

Ha most Madridban jár, ismerős képekre bukkanhat

Mesterművek Budapestről a reneszánsztól az avantgárdig címmel nyílt kiállítás a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban. Ez az első olyan kiállítás Spanyolországban, amely mintegy 500 éves intervallumból mutat be műveket a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből. A 90 kölcsönzött alkotás között festmények, grafikák és szobrok egyaránt megtalálhatóak.

16998210_10154537076752833_1073410361863569000_n.pngA 15-20. század között működött legjelentősebb iskolák (itáliai, német, flamand és spanyol) mellett olyan szerzők alkotásait tekintheti meg a közönség mint Leonardo da Vinci, Dürer, Rubens, Velázquez, Tiepolo, Cézanne és Monet. A kiállítás kurátorai, Giullermo Solana és Mar Borbia a korszak legjelentősebb magyar szerzőit is felvonultatja, hogy a közönség teljes képet kapjon a magyar múzeumok anyagáról. Így találkozhatunk Madridban többek között Szinyei Merse Pál, Munkácsy, Rippl-Rónai, Vaszary, vagy épp Czigány Dezső alkotásaival. A tárlat hét szekcióra tagolt: Reneszánsz északon, Reneszánsz délen, Barokk Flandriában és Hollandiában, Barokk Itáliában és Spanyolországban, A 18. század, A nők új képe, valamint az Impresszionizmustól az avantgárdig. A kiállítás május 28-ig látogatható.

Szerző: sengaga

A bejegyzés trackback címe:

https://mutargy.blog.hu/api/trackback/id/tr5912321209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása